Skocz do zawartości

- - - - -

Ustawienia "bossów" różnych krain

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski
  • Nick:HegemoN34

Napisano 15 luty 2012 - 19:46

Witam. Chciałbym poddac pod dyskusje kwestię ustawień "bossów" znajdujących się w różnych krainach naszej ciekawej gry, np. Death Beam Knight, Zaikon , Hell Meiner , Dark Elf , Phenix - znający grę , zapewne domyślają się o jakie potworki chodzi i wybaczycie jeśli nieprecyzyjnie zamieściłem ich nazwę. Otóż, poza dropem szczególnym wypadającym podczas wykonywania questów , potworki te nie służą nam do niczego więcej. Zapewne pewna ilośc osób , może nie wiedziec o istnieniu takich mobów. Mając powyższe na uwadze , zwracam się do administracji , czy jest możliwe, aby drop z wymienionych mobów ( i nie tylko tych) został zmieniony tj. aby dropiło z nich np. itemki z socket , excellenty - szansę na wypadnięcie takiego itemku pozostawiam administracji do ustalenia.
To samo można zrobic z szczególnymi mobami typu - rabbit, parasolki. Na co dzień można te potworki wycofac z codziennej gry a przywracac je w postaci czasowych eventów z okazji różnego typu okazji ustawiając jednocześnie ich szczególny drop. Miło będzie wtedy oderwac się od monotonnego expienia i spędzic czas na bieganiu po krainach za tego typu potworkami.
Jestem przekonany , że powyższa zmiana wpłynie pozytywnie na jakośc gry i umili nam czas spędzony na War of Glory.
Jeżeli jest techniczna mozliwośc rozwiązania tej kwestii i gracze przychylą się do takiego rozwiązania , bardzo proszę  administrację o przemyślenie  tej kwestii.
Pozdrawiam. Heguś :)

#2 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • GG:brak
  • SkądPolska
  • Nick:Czarodziej

Napisano 15 luty 2012 - 21:00

Czy ja wiem , dla mnie to niewypał bo jak ktoś bedzie chciał zrobić 3q to zamiast sobie troche potyrać (Bo o to chodzi zeby ten 3q był cięższy od innych) to wchodzi sobie na spot z tymi mobami questowymi i dropi item w ciągu minuty zamiast 15? Jestem przeciwny.
Konto nie'aktywne!

#3 Glory

Glory

Administrator

• Administrator
  • 1227 postów
  • GG:4884533
  • SkądKalisz
  • Nick:Glory

Napisano 15 luty 2012 - 21:03

Konkretne moby mnie interesują :) na pewno quest moby odpadają :) W sumie kazdy główny mob krainy jest event mobem :P erohim, selupan, kundun, medusa, nightmare, maya hand. Nie wiem czy to dobry pomysł.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 15 luty 2012 - 21:18

Wyświetl postUżytkownik HegemoN34 dnia 15 luty 2012 - 19:46 napisał

Otóż, poza dropem szczególnym wypadającym podczas wykonywania questów , potworki te nie służą nam do niczego więcej.
Czyli pomysł odpada , bo dla autora chyba chodzi o to aby zrobić spoty z mobami quesowymi :) Jak dla mnie , pomysł totalnie bez sensu , nie do zrealizowania... a co do tych itemów exc lecących z mobów na spocie to porażka , itemy exc lecą z goldenów , a żeby ubić goldena to trzeba troche siły wbić , to co za sens jak można sobie pójść na taki spot z mobami gdzie leca takie itemy i zapchać sobie tym całe depo?
Konto nie'aktywne!

#5 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 15 luty 2012 - 21:56

No więc tak. Nie mam na myśli stworzenia spota do robienia questa 3. Czarodziej czytaj proszę ze zrozumieniem xD. Nie sądzę aby moby questowe były tak obciążone i oblegane przez graczy robiący quest. Ale jeśli odpadają to podaje inne, moim zdaniem nadające się na tego typu sprawę:

1. Belrog - Lost Tower 7
2. Hydra - Atlans 3
3. Zaikon - Tarkan 2

Każdemu z tych potworków można zmienic ustawienia dot. dmg, def, hp , respawn. Aby budziły zainteresowanie graczy, musi z nich wypadac w miere cenny exe czy item socket. Wszyscy wiemy , że exe itemki z gold mobów pozostawiają wiele do życzenia. Dlaczego nie ustawic aby taki excellent miał 3 czy 4 opt? Wiadomo drop rate takiego itemku powinien byc niski aby nie dropiły co chwilkę. To samo tyczy się mobów Lunar Rabbit czy Pouch of Blessing - moim zdaniem powinny to byc potworki czasowego eventu gdyż w chwili obecnej są bezużyteczne.

#6 Ferdas

Ferdas

Elite Newbie

• Gracze
  • 53 postów
  • SkądPL
  • Nick:Ferdas

Napisano 15 luty 2012 - 22:10

Ciekawy pomysł, jestem za ;)

#7 gamge

gamge

Noob

• Gracze
  • 3 postów
  • Skądbydgoszcz
  • Nick:gamge

Napisano 16 luty 2012 - 11:34

to jest dosc ciekawa propozycja, mozna by w ten sposob troszke urozmaicic gre, drop z inwazji tak jak napisal Hegemon daje duzo do zyczenia, czekac 2 godziny na inwazje zeby  zrobic wycieczke za jeden usmiech bo ktos nas uprzedza w zabiciu golda, albo zeby wypadl jakis tandetny item z kiepskimi opcjami nie jest fajne, a eventy z bosami tez nie zawsze wychodza bo za duzo graczy jest i kazdy sie lasi, wiec wydropienie ciekawego exc odpowiedniego dla siebie jest dosc ciezkie, mozna by takze zastanowic sie nad dropem exc itemow ze zwyklych mobow ( nie zdarzylo mi sie zebyc cos droplo exc ) i przywrocic standardowy % w pralce, ludzie by mieli niezla zabawe i sporo emocji przy upgrade'owaniu itemkow

#8 WisniA

WisniA

Legenda

• Zasłużeni
  • 1608 postów

Napisano 16 luty 2012 - 12:20

Goldy były takie od zawsze, i jeśli komuś itemy nie pasują i drop to w końcu ich problem. To nie jakiś jeden wielki 4fun serwer aby wszystko leciało łatwo.

Dołączona grafika

Hey Mr.Evil, lord of the night
Hey Mr.Evil, demon in white.
Gdy upadnę to wstanę, a wtedy ty masz przejebane...

TANIE serwery dedykowane [Klik]

#9 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 16 luty 2012 - 12:33

WisniA tu nikt nie pisze aby było łatwo. Kolejny raz mówie, czytajcie ze zrozumieniem. Nie napisałem , że za każdym mobem ma wyleciec idealny exc czy item socket. Drop rate tych dobrych sami ustalicie.  Założeniem jest aby było więcej miejsc w których mozna coś fajnego wydropic. Nie jak teraz w LaCleon same armory z socketami lecą a selupan zbugowany - raz nieśmiertelny, raz go w cale nie ma. Tu chodzi o dobrą zabawę ale może Ty masz inne podejście do sprawy.

#10 gamge

gamge

Noob

• Gracze
  • 3 postów
  • Skądbydgoszcz

Napisano 16 luty 2012 - 12:34

nikt nie mowi ze maja lecec itemy full opcje, ze maja latwo dropic i ze to maja byc itemy jak z event bossow, mogly by to byc szitowate itemki dropiace z boxow +2+3 i rzadki drop z boxow +4, ludzie by duzo prali, palili i by byla zabawa, a tak wszyscy jak najszybciej expia zeby wbijac GR i kupuja w itemy FO i zero zabawy, chodzi o to ze kompletujesz sobie poczatkowe sety typu plate scale dropisz szukajac odpowiednich opcji i wbijasz na 13 przy okazji palac 15 kompletow, o takie cos mi sie rozchodzi

#11 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 16 luty 2012 - 12:39

Dodam , że jesli nie ma byc łatwo to ustaw takiego moba tak, aby nie dało się go zabic solo tylko w party. Tylko drop daj lepszy, bo nikt nie będzie w party bił 1 moba po to aby za każdym razem wypadał exe item zen+mana z niskiej półki. Jak sądzę można to ustawic wedle upodobań.

#12 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 17 luty 2012 - 09:29

UP

#13 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 luty 2012 - 19:56

Dobra , czas zakończyć tą impreze spamu a więc... Jeśli będą lecieć itemy exc na mapach np. Aida2 , A3 to totalnie przegrane. Ludzie zaczną handlować śmieciem za soule i blessy - handel bedzie powoli upadał , dlaczego?Bo jak bedą lecieć itemy to pewnie znajdą się mądrzy ludzie którzy bedą to chcieli sprzedać za odpowiednią sumkę np. blessów i jak każdy od siebie zacznie tak sprzedawać to bedzie trzeba zwiekszyć drop kamieni co jest kompletnie bez sensu... A tak na boku do ciebie Hegemon - nie spamuj , daj wypowiedziec sie innym graczom. Pewnie zaczynasz grać i chcesz se uzbierać jakiś secik np. na takich spotach ale powiem ci ze nie ma tak łatwo , moze jeszcze bys chcial zeby ci wingi3 3rd poleciały z moba? O_o
Konto nie'aktywne!

#14 gamge

gamge

Noob

• Gracze
  • 3 postów
  • Skądbydgoszcz

Napisano 17 luty 2012 - 20:23

Czarodziej ty sie zastanowiles co ty w ogole napisales... ?
handel zacznie upadac ? chyba bardziej zacznie kwitnac.  
a dwa lepiej przeczytaj dokladnie o czym tu jest mowa a nie wyskakujesz z wingami 3 lvl...

#15 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 luty 2012 - 23:05

znajac zycie nie chcial bys zeby lecialy smieci exc tylko cos lepszego
I tak jak pisalem ludzie zaczna to sprzedawac w masowych ilosciach
a im wiecej bedzie takiego smiecia w handlu tym wiecej bedzie kamieni szlo
a potem se kazdy z tego zysku na smieciu kamienie na gold fenka wymieni.

Konto nie'aktywne!

#16 HegemoN34

HegemoN34

Elite Newbie

• Gracze
  • 74 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 19 luty 2012 - 13:58

Widzę, że szkoda zachodu i czasu na jakiekolwiek propozycje. Tak masz racje Czarodziej dajcie sobie OLD rangi, dowartościujesz się wtedy i umilisz grę innym.  I nie pisz, że spamuje bo gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem , nie musiałbym tracić czasu na tłumaczenie Tobie o co mi chodzi. Tak, chcę aby był spot gdzie lecą wingi 3rd, fo sety - Zastanów się zanim coś napiszesz Czarodziej, bo ludzie pomyślą żeś głupi.

Glory zamknij temat i wrzuć do kosza.

#17 Koles

Koles

Noob

• Gracze
  • 18 postów
  • Skądz dachu
  • Nick:Koles

Napisano 23 luty 2012 - 00:49

Ja proponuje tylko dodać coś ciekawszego do dropu z :
Króliczków ,
Zegarków ? Tych takich z torbami, czerwone gówna
Death Bone itp. , których ostatnio idzie dosyć często spotkać a i tak tylko jest exp z nich i zeny -_-