Skocz do zawartości

- - - - -

Bonusy na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • GG:brak
  • SkądPolska
  • Nick:Czarodziej

Napisano 18 luty 2012 - 13:49

Przez słowo "bonusy" mam na myśli o dodatkowych plusach dla graczy np.
+150 postów - dodanie sygnatury o większyej  rozdzielczości
+200 postów - zmniejszenie czasu pisania na sb (Zmniejszony czas czekania na napisanie drugiego posta)
+ 600 postów - hmm... moze zmiana outfit'u profilu czy coś :)

Ilosć postów pozostaje do ustalenia :) Jeśli macie jakieś propozycje nie wymienione w tym temacie pisać niżej :)
Konto nie'aktywne!

#2 PR0STO

PR0STO

Elite Newbie

• Gracze
  • 108 postów
  • GG:1337214
  • Skądcezetwua.
  • Nick:PR0STO

Napisano 18 luty 2012 - 13:56

W kwestii forum można znaleźć naprawdę wiele rozwiązań.
Pomysł fajny i ciekawy, ja także mam mase tego typu rzeczy w głowie, ale musiałbym je poukładac, a i do tego potrzebne by były zmiany na forum (czyt. m.in zrobienie porządku z masa multi acc i głupimi nazwami w nickach). A wtedy jeśli ogarnie się forum w małym stopniu, to można robić nawet i ciekawe eventy/rankingi na zasadzie "najbardziej pomocny user", "najbardziej aktywny user" i cała masa innych tego typu. Oczywiście owocowałoby to jakimiś profitami na forum, nie wiem, możnaby dodać jakiś moduł punktów itp.

Odnośnie Twojej propozycji - dobre, ale trzebaby porobić porządek z wymaganiami profilowymi, usunąć każdemu avatar czy sygnaturke, aby miał zgodne z wymaganiami i dopiero wtedy wprowadzać takie bajery. Pomysł generalnie bardzo fajny - nie mówiąc już o tym, ze poprawiłby czytelność i funkcjonalność forum ;)

Użytkownik PR0STO edytował ten post 18 luty 2012 - 13:57

"Nie chcę opowiadać, że nie miałem normalnego domu
Bo ta opowieść miałaby chyba z dziesięć tomów.
Miasto całe z takich jak my atomów
Rzadko opowiadam o tych czasach komuś
Moje życie było jak ten popękany chodnik -
tylu ludzi chodzi - nikt nie patrzy co jest pod nim."
Dołączona grafika

#3 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 luty 2012 - 14:00

Mi nie chodzi żeby usuwać każdemu avatar i nick bo to troszke bez sensu. Poprostu żeby za ilość napisanych postów wprowadzić coś takiego , a pomysł być może i ma uznanie bo - każdy aktywny użytkownik - gracz serwera i forum pisze posty i za to jest nagradzany takimi bajerami np. zwiększeniem rozdzielczcości sygnaturki :) Oczywiscie jak pisałem ilość postów pozostaje do ustalenia przez AT :)
Konto nie'aktywne!

#4 PR0STO

PR0STO

Elite Newbie

• Gracze
  • 108 postów
  • Skądcezetwua.

Napisano 18 luty 2012 - 14:05

Czarodziej, nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Patrz :)
Co to za wyróżnienie większa rozdzielczością sygnaturki, jeśli masa innych osób ma także większe, bo wrzucili je sobie przed tym postępem? :) Do tego typu "nagrody" trzeba zmienić ustawienia profilowe, bo obecne sygnatury mają za wielkie rozmiary i tak i tak, jeśli będą mniejsze - wtedy nagroda w stylu "większa sygnatura" ma sens. Każda nowość musi wprowadzać swego rodzaju delikatne zmiany i korekty - aby była to właśnie nowość :)
Dołączona grafika

#5 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 luty 2012 - 14:07

Chyba nie masz na myśli żeby nagrodą była zmiana nicku czy dodanie avataru ^^
Konto nie'aktywne!

#6 PR0STO

PR0STO

Elite Newbie

• Gracze
  • 108 postów
  • Skądcezetwua.

Napisano 18 luty 2012 - 14:16

Po prostu chodzi mi, że do tego Twojego pomysłu jest potrzebny szereg zmian. Zobrazuje Ci t :)

Obecnie wymaganie na dodanie sygnatury jest powiedzmy 500 x 500 pixeli [przykład] (bo obecnie i tak jest mega dużo w/g mnie).
Wprowadzone zostaje takie nagradzanie za posty o którym mówisz w formie: "wieksza rozdzielczość sygnatury".
O ile większa będzie to musiała być sygnaturka, aby ta ngroda w ogóle miała sens? powiedzmy o 100 pixeli [przykład] - wtedy raz, że czytając temat masz przed oczami prawie, że TAPETY, to dwa, że spowalnia to forum. Chodzi mi o to, że trzeba obniżyć obecny rozmiar sygnatury po prostu. A w kwestii avka nie chodziło mi o to aby był on nagrodą, tylko o to aby chociażby nagroda dawała możliwość i zmiany jego rozmiaru o jakąś tam wartość (która  normalnie byłaby niedostępna) :)

Nie wspomnę już o tym, że wypadałoby wtedy wrzucić niezliczanie postów w off topie, aby nie było dziwnego spamowania zwrotami "jem cebule" w temacie o całkiem innej maści = to tak w kwestii tego, aby ilość postów nabrała powagi :)

Użytkownik PR0STO edytował ten post 18 luty 2012 - 14:19

Dołączona grafika

#7 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 luty 2012 - 14:18

Wyświetl postUżytkownik PR0STO dnia 18 luty 2012 - 14:16 napisał

Po prostu chodzi mi, że do tego Twojego pomysłu jest potrzebny szereg zmian. Zobrazuje Ci to :)

Obecnie wymaganie na dodanie sygnatury jest powiedzmy 500 x 500 pixeli [przykład] (bo obecnie i tak jest mega dużo w/g mnie).
Wprowadzone zostaje takie nagradzanie za posty o którym mówisz w formie: "wieksza rozdzielczość sygnatury".
O ile większa będzie to musiała być sygnaturka, aby ta ngroda w ogóle miała sens? powiedzmy o 100 pixeli [przykład] - wtedy raz, że czytając temat masz przed oczami prawie, że TAPETY, to dwa, że spowalnia to forum. Chodzi mi o to, że trzeba obniżyć obecny rozmiar sygnatury po prostu. A w kwestii avka nie chodziło mi o to aby był on nagrodą, tylko o to aby chociażby nagroda dawała możliwość i zmiany jego rozmiaru o jakąś tam wartość (która  normalnie byłaby niedostępna) :)

Dokładnie , tak powinno być żeby te sygnatury nie były tapetami na pół ekranu tylko coś o troche większego od obecnych :)
Konto nie'aktywne!

#8 EmotionS

EmotionS

Śalony Śaleniec

• Gracze
  • 1949 postów
  • GG:38539385
  • SkądJurata
  • Nick:XxXxX

Napisano 18 luty 2012 - 14:27

Z tymi postami to lipa.
Wiaze sie z tym bezsensowny spam. Sygnatury -> Forum zacznie mulic w kit. Moze nawet sie sypac :P
Dołączona grafika

#9 PR0STO

PR0STO

Elite Newbie

• Gracze
  • 108 postów
  • Skądcezetwua.

Napisano 18 luty 2012 - 14:34

Inf, chodzi o to, że muli to już teraz, bo są za wielkie. Zmniejszyć rozmiar obecnych o 3/4, a te z nagród żeby były o 1/4 większe niż normalne. Będzie mulić? bo chyba wyjdzie mu na dobre skoro będą możliwe mniejsze niż obecne ;)

Co do postów - napisałem wyżej, dodać niezliczanie postów w off topie, żeby  nie było durnego spamu, wywalenie all multi acc = ilość postów znowu nabierze powagi :)
Dołączona grafika

#10 Glory

Glory

Administrator

• Administrator
  • 1228 postów
  • GG:4884533
  • SkądKalisz
  • Nick:Glory

Napisano 18 luty 2012 - 14:35

Mam inny pomysl ktory zostanie juz niedlugo wprowadzony ;)

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#11 Czarodziej

Czarodziej

Pro User

• Gracze
  • 171 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 luty 2012 - 14:41

NIespodzianka? Czy nam wyjawisz , Pawle? :)

Użytkownik Czarodziej edytował ten post 18 luty 2012 - 14:41

Konto nie'aktywne!